Пчелен Мед от Рапица

  • Пчелен Мед от Рапица
  • Цена: 10.00 лв.

  • Тегло: 700 гр

Бърза поръчка

Само попълнете телефон и ние ще се свържем с Вас.
  • Наличност: В наличност
  • За поръчки: 0887 667 667, 0888 31 72 51
  • Производител: Пчелна ферма ДАРИС
  • Произход: Природен парк Русенски Лом, с.Червен, пчелин 7084-0145, сертификат ( протокол от изпитване ) Номер 55841

Европейските пчелари наричат меда от рапица ЖИВ МЕД, заради многото му лечебни свойства. Медът от рапица традиционно се използува за лечение на сърдечно – съдови заболявания.Разтворен в мляко, той спасява от възпалено на гърло. Медът от рапица има високо съдържание на глюкоза, повече от 51%, която подпомага умствена дейност и прониква в съдовете на мозъка. Той много бързо се абсорбира от червата и има способността да отстраняване на тежките метали от организма. Медът от рапица има положителен ефект върху черния дроб и жлъчните пътища, когато се приема размит в топла ( но не гореща ) вода. Както всички видове мед, помага за регенериране на кожата и може да се използва за изгаряния. Високото съдържание на бор възстановява костната тъкан и помага на щитовидната жлеза при жени след менопауза.

Съдържащите се в рапичния мед и рапичния прашец витамини предотвратяват преждевременното стареене,нарушенията свързани с обмяната на веществата, подтискат развитието на дерматити, атеросклероза, мускулни заболявания, както и различни нарушения на репродуктивните и други функции на тялото.

Медът от рапица може да се използва като заместител на захарта. Добавен в кафето или чай, той практически не се променя вкуса на напитката.

Рапичния мед е един от най подходящите видове мед за деца, защото не предизвиква алергични реакции  и съдържа витамин А.

Не съдържа антибиотици,добавки и захар.